Chokolade-kaffekage (Gluten- og sukkerfri)

250 g dadler
125 g kokosolie eller smør
100 g mørk chokolade 80 %
2 dl kogende vand
1 tsk vaniljepulver
1 dl stærk kaffe (2spsk instant kaffe og 1 dl kogende vand)
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 æg
2 æg (delt i hvider og blommer)
300 g nødder eller mandler (eller blandet)

Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade 70 %
1 spsk kokosolie
1 spsk stærk kaffe
Kom dadler, kokosolie, vanilje, chokolade og kogende vand i foodprocessor eller god blender og kør til det har en cremet konsistens.
Mal nødder til mel og kom det i dejen sammen med krydderierne, bagepulver, kaffe, 1 æg og de 2 æggeblommer.
Rør det hele godt sammen.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtig i dejen.
Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader 30-40 min.

Chokoladecreme:
Smelt chokolade ved meget svag varme sammen med kaffe og kokosolie.
Smør det på kagerne når de kommer ud af ovnen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email