1 dl. perlebyg / spelt
1 spsk. olivenolie
3 spsk friske hakkede krydderurter efter smag (persille, purløg, basilikum)
40 g. soltørrede tomater
40 g. sorte oliven
25 g. tørrede tranebær
½ dl. ristede nødder (gerne blandede, fx cashewnødder, pinjekerner,
solsikke- eller græskarkerner)
Salat (gerne blandede, efter årstid)
Dressing:
3 spsk. olie
1 spsk æbleeddike eller balsamico
Salt og peber
Kog perlebyg i 2 dl saltet vand i 15-20 min.
Afkøl og tilsæt 1 spsk olivenolie og krydderurter
Skær tomaterne i passende stykker og rør det sammen med perlebyg,
oliven, tranebær og ristede nødder.
Salaten skæres i mundrette stykker og anrettes på et fad.
Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten.
Kom blandingen med perlebyg ovenpå og servere.