Grønkålsalat med perlespelt

1 løg
1 spsk kokosolie til stegning
150 g perlespelt eller perlebyg
1 tsk salt
1 pose grønkål
1 æble
Saft af en ½ citron
1 granatæble ( eller lidt tørret tranebær)
1 lille håndfuld nødder eller valnødder

Sennepsdressing:
1 tsk sennep
1 spsk grov sennep
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk honning
½ dl god olie (hampolie, rapsolie eller andet)
Salt og frisk kværnet peber

Løg hakkes fint og svitses et par minutter i kokosolie.
Tilsæt perlespelt og vend godt sammen.
Tilsæt 2½ del vand  med salt og kog i 15-20 minutter .
Tag gryden af varmen og køl kernerne af i gryden.
Skyld og rib grønkålen og hak den i små stykker.
Skær æbler i fine både og vend dem i citronsaft.
Bland alle ingredienserne til salaten.
Pisk dressingen sammen og vend den i salaten og top med nødder.

Grøndkålssalat med sperlebyg

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email