Spinatbrød

Grunddej:
5 dl vand
5 g. gær
200 g. frosset spinat
2 tsk. salt
300 g speltmel
Ca. 300 g sigtet speltmel

Den optøede spinat hakkes fint i minihakker.
Gær opløses i vandet og alt røres sammen og hæver ca. 12 timer
Dejen skal være lidt klæg. Efter ca. 12 timer hævning stilles dejen i køleskab i en times tid eller mere.
Fugt hænderne og form til brød eller boller og vend dem i solsikker eller sesamfrø.
Bages i ca. 20-30 minutter alt efter størrelse i 200 grader.
Ønskes en sprød skorpe stilles ovnen på 240 grader og man hælder lidt vand i bunden af ovnen af flere gange i løbet af bagetiden.
Brødet kan også laves som madbrød med marinade af:
1½ dl olivenolie
saften af en ½ citron
8-10 fed presset hvidløg
krydderurter efter smag (timian, basilikum, oregano, ramsløg mm)
Spinatbrødsdejen deles i 3 og formes til flade runde madbrød
Med mel på fingrene laves masser af huller i dejen og marinaden fordeles ovenpå brødene. Drys med flagesalt (maldon)

 

Spinat brød bagt i dampovn