Sprød vintersalat

¼ rødkål
½ fennikel
2 gulerødder
1 lille broccoli
1 rød peber
2 appelsiner
100 g frisk spirede mungbønner
80 g ristede cashewnødder

Dressing:
2 spsk. olivenolie
1  —-   æbleeddike
1  —-   tamari (sojasauce)
1  —-   flydende honning
½ tsk. timian
1 fed hvidløg
Frisk ingefær (på størrelse med en lille valnød)
Evt. frisk kværnet peber

Snit rødkål og fennikel på mandolinjern.
Skær skrællen af appelsiner og skær i små tern.
Skær gulerødder, peberfrugt i fine strimler, broccoli i tynde skiver og svits det på panden nogle minutter (der skal være god bid i)
Afkøles helt, mens du pisker dressing sammen.
Hvidløg og ingefær rives fint og piskes sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
Kram dressingen med snittede rødkål og fennikel.
Tilsæt alle øvrige elementer til salaten og bland godt.
Drys med ristede grofthakkede cashewnødder.

Print Friendly, PDF & Email